Ik voel me slap door mijn dieet

Je bent al een paar weken aan het lijnen, doet prima je best en de eerste kilo’s zijn eraf. Maar het gaat moeizaam, je hebt de hele dag zin in eten, aan feestjes moet je niet denken, je maag toch niets en bovenal voel je je slap als een vaatdoek. Als je ’s avonds op de bank ploft na weer een dag hongeren en afzien kun je alleen nog maar denken aan al het lekkers dat je in de kast hebt liggen. Je bestaan wordt beheerst door dat stomme dieet. Hoe houdt je dat nog langer vol?

Als je gaat lijnen moet je ook lekker door kunnen blijven leven, een verjaardag van een collega vieren, een barbecue, gewoon gezellige dingen blijven doen. En toch afvallen. Maar met die zware diëten is dat niet mogelijk.

Meestal kies je voor een dieet dat niet te moeilijk is en op korte termijn veelbelovend is: kilo’s per week afvallen en met een maand heb je je doel al bereikt. Maar die snelle diëten houden geen rekening met jouw levensomstandigheden, je gewoonten en voorkeuren. Je kunt niet kiezen, je moet bloemkool als je eigenlijk zin hebt in pasta of een kant en klare shake terwijl je iets te knagen wil. Van een zulke dwang wordt iedereen chagrijnig en ongemotiveerd. En mislukken goede voornemens.

Als je wil afvallen is het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft, je voorkeuren, je eetgewoonten, je dagindeling en je gezinssituatie. Dat is jouw leven en je kunt alleen gewicht verliezen als je binnen die context gezonder gaat leven, betere keuzes maakt. Voordat je kan beginnen met lijnen zul je eerst je eigen voedings- en leefpatroon moeten analyseren:

In je voedingspatroon kun je gezonde veranderingen aanbrengen – meer groenten en fruit, minder vet, minder suiker – en zo gezonder gaan eten waardoor je vanzelf afvalt. Zonder chagrijnigheid en slapte.

Voor de meeste mensen is dit een moeilijk ontwikkelingsproces en is professionele begeleiding belangrijk. Je hebt iemand nodig die weet wat gezonde voeding is, je kan helpen om je persoonlijke analyse te maken, je kan adviseren in het maken van gezondere keuzes en je kan motiveren als je er even geen zin meer in hebt.

De personal trainers van Vitalics zijn gespecialiseerd in ondersteuning in sport en leefstijl en geven voedingsbegeleiding op maat. Zij helpen je een gezonde voedingsstijl blijvend te ontwikkelen en de enthousiaste en positieve benadering zorgt ervoor dat je voelt dat gezond leven en bewegen leuk is, makkelijk vol te houden en je meer vitaliteit en plezier in het leven geeft.

De  persoonlijke begeleiding van Vitalics wordt ook ondersteund met de `vitalicscoach.nl`. De vitalicscoach begeleid je doormiddel van voedingsregels, een voedingsschema en voedingstest naar een gezond voedingspatroon. Ben je geïnteresseerd?

Kijk op www.vitalicscoach.nl of kijk op www.vitalics.nl